Jalan-Jalan Cari Makanan


aku banyak abiskan aktiviti aku dengan jalan-jalan


 jalan2 cari makan
pas2 mula la ngade kt en tunang.. badan naik cam di pam2!!
adeeiii..diet!!!! diet!! diett!!!
entah bler aku nak mula diet tah.. huuhuuuuhuu..

aritu sebelum aku g sedim tuk mandi manda tuh..
awal bln aritu aku g jenjalan kt juru
jalan2 cari nasi ketam.. 
member opis aku bercte mcm best pas2 google kt tenet tgk cam menarik
aku pun redah jer la cari kedai makan tuh..


haa.. ni lah dia warung pak su..  rumah jer kedai dia ni
puas mencari... sesat2 jgk laa padahal tepi jalan jer
mane nak prasan, igtkan rumah org.. hadeeeii..
waktu operasi kul 12 tghari smpai ptg kut.. xigt dah aku
dah dapat mkn mane nak hingat yg lain dah
mcm2 menu ade mcm mee ketam, nasi udang,ikan bakar, dll 
 tp yg best nasi ketam laa.. 
mmg lazat.. rase macam tok aku masak jer.. sedap hingga abis sepinggan. 
diet kan.. xleh mamam bnyk2 laa..

ha!!!! ni la menu yang ktorg order.. 1 set nasi ketam
(nasi kosong + 2 ekor ketam)
dan en tunang mamam mee udang

 sape yang suker jalan2 cari makan tuh
leh la cuba g kedai ni.. xjauh dari autocity juru
sedap.. sbb aku mmg suker makan ketam!! ;)


h/p: tq awk blnjer kite makan.. ;)


Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

Sesat di jalanan


sesat2!!..yeeaa.. dr pg smpai ptg sik sesat jer.. tolon!! tolon!!! 


haa!! wat pertama kalinyer bler en tunang dtg, kami ubah aktiviti yg slalu di buat.. 
dah xde da tgk2 wayang.. yg ade sesat2 di jalanan..ahahahaa..!! 
mane xsesatnyer.. kalu en tunang tuh pg2 lagi dah sesat nk dtg umah aku.. 
tuh baru sbln xdtg dah sesat.. cmner la kalu lame xdtg.. 
haadeeeii.. rs nak marah pun ade tp lg byk klakar lak.. bler call xth duk kt mane.. 
alor star punye kecik pun leh sesat jgk.. sib baik ade gps tgal dlm keta.. 
(sowi en tunang terkutuk lak..nggee!..)

pg2 bgn awl bkn main.. wat bekal.. takut aku en tunang lapar t.. 
ni la antara bekal yg sempat di siapkan sementara menunggu en tunang dtg menjemput..

     
sandwich tuna & telur ngan speghati!!

berbekalkan bekal yang di bawa.. n hujan renyai2 mase awal2 pg tuh..
kami meneruskan perjalan ke sedim!! yeaa.. ke hutan lipur sg sedim..
sgt2 best.. air sgt sejuk smpai menggigil2 dah aku..

 


kalu kt sedim ni yang bestnyer leh g jenjalan kt tree top walk.. 


 best kut sbb aku x naik pun..
ni yg sengalnyer.. aku igtkan xkena duwet skali dewasa 10hengget.. 
da la wallet semua tgal dlm keta.. nk patah blk memanjat ke tree top walk tuh dah malas.. 
aku pun xnaik laa.. tp rs2 mcm best jer.. maybe next time lak kut.. dekat jer.. !! 


kt kulim ni mcm2 aktiviti ade.. sape2 yang suker tuh leh la dtg cni..
 specially kt sedim.. aku tgk ramai tol yang berkhemah kt cni.. 
siap bakar2 ikan tepi sungai lg.. marvelous tol..!!




p/s: buat en tunang, tq jd driver saya seharian arini.. ;D


Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

Takdir


Takdir kadang kala mempertemukan sesuatu yang tidak di sangka
 menduga kita dalam pelbagai cara
 memberi kita sesuatu yang tidak di rancang
 membuatkan kita mengalirkan airmata kesedihan
 dan takdir juga membuatkan kita rasa sebuah kehilangan

Namun takdir jua memberi kita erti sebuah pengharapan
mempertemukan sebuah perkenalan
persahabatan yang tidak dirancang
perhubungan yang menimbulkan kasih sayang
menyulami erti kasih yang berpanjangan
mengisi ruang yang kekosongan
membuatkan hati kembali berbunga riang
bagaikan bintang yang berkedipan
menemani malam yang kegelapan




p/s: wat en tunang,xsangka lak dari benci bertukar menjadi tunang.. ngee!! ;)


Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

Lagu Untuk Kamu


Inilah aku apa adanya
Yang ingin membuatmu bahagia
Maafkan bila ku tak sempurna
Sesempurna cintaku padamu

Ini jugaku apa adanya
Yang ingin selalu di sampingmu
Ku tahu semua tiada yang sempurna
Di bawah kolong langit ini

Jalan kita masih panjang
Ku ingin kau selalu disini

Biar cinta kita tumbuh harum mewangi
Dan dunia menjadi saksinya
Untuk apa kita membuang-buang waktu
Dengan kata kata perpisahan
Demi cinta kita aku akan menjaga
Cinta kita yang telah kita bina
Walau hari terus berganti hari lagi
Cinta kita abadi selamanya


video




p/s: en tunang, ini lagu untuk awk.. hayati tau... ;)



Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

Aku Dan Nestle



Kau penemanku setiap waktu
Pagi petang siang malam
Resahku jika tidak kutemui dirimu
Kau lah pujaan hatiku

Kuat dan sihat
Cergas bertenaga
Resah jika tiada
Dirumah pejabat dan juga di mana sahaja
Dirimu sentiasa di puja
Kau lah minuman kegemaranku..

Minum milo jadi sihat dan kuat!!
ngeh..ngeh..(^^,)v




p/s : sowi en tunang, milo tetap pujaan hatiku!! ngee.. (^^,)v


Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

Persamaan


Engkau dan aku
Kita punya persamaan
Percakapan dan perbuatan
Adakah ianya kebetulan
Ataupun sesuatu yang memang telah ditakdirkan

Seringkali ku tertawa
Mengenangkan perbuatan yang serupa
Bukan sekali dua
Tapi hampir setiap hari jua
Tercuit rasa hati
Terpaut rasa gembira
Bak bunga-bunga pelangi
Mewarnai sanubari

Engkau dan aku
Seringkali punya persamaan
Citarasa dan harapan
Bersama kita seadanya
Berusaha bersama-sama
Menuju kebahgiaan
Seperti yang diimpikan..



p/s: buat en tunang, awk umpama kembar saya laa.. ;)



Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

Buat Kamu


Senyummu adalah bahagiaku
Ceriamu adalah dambaku
Gelisahmu adalah kebimbanganku
Airmatamu adalah kesedihanku

Kau pelipur lara hidupku
Kau pengiring suka duka diriku
Bersama kita meniti hari yang mendatang
Membawa bersama ikatan yang terjalin
Ikatan ini berawal dari hati atas nama perkenalan
Akhirnya mencantum hati kita menjadi ikatan
Jalinan ini bermula dari rasa atas nama sayang
Pertautan ini berasal dari angan atas nama rindu
Sungguh ini adalah cinta, sayang dan rindu

Wahai angin, bulan dan bintang yang berkedipan
Sampaikanlah salam cinta, sayang dan rinduku kepadanya
Katakan padanya, aku rindukan dia
Seperti  pungguk  yang rindukan bulannya..

video



Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

Kasih


Semakin hari ayat-ayat cinta itu semakin rapuh dan lusuh
Namun cinta yang diberi itu tetap segar di ingatan

Dengan cinta aku belajar menjadi sabar
Belajar membuang rasa gusar di hati
Mewujudkan rasa setia yang berpanjangan
Dengan cinta aku mahu sentiasa dekat
Mahu bersama sehingga ke akhir hayat
Dengan cinta datangnya pengorbanan
Susah senang di hadapi bersama
Pahit getir pasti ditelan jua
Demi kasih yang wujud di jiwa

Dengan cinta datangnya pengharapan
Perjungan untuk hidup bersama
Kasih sayang di semai dan dibajai jua
Demi membuktikan kasih yang tak terhingga

video



p/s: buat en tunang,semoga hubungan kita 
berjalan lancar hendaknya.. amin. :)

Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...