Ku Bahagia



hati berbunga riang gumbira
itulah yang aku rasa sekarang ni


ya allah, terima kasih atas kebahgiaan yang diberikan
selepas dugaan yang datang bersilih ganti
aku yakin kebahgiaan akan sentiasa menanti dihadapan

hari berganti hari 
tinggal 10 hari lagi nk bergelar isteri
en tunang tetiba bertukar menjadi lebih memahami
asyik mengira detik waktu dan hari
setiap hari ade jer kata-kata mencuit hati
terasa xsabar hati ini menanti.. :)


en tunang
walaupun engkau bukan yang pertama hadir
tp hadirmu menemaniku yang keseorangan
hadirmu memberi seribu makna
hadirmu memberi seribu sinar
hadirmu memberi seribu kekuatan
hadirmu memberi beribu kasih sayang
dan aku mengharapkan engkau yang terakhir menemaniku selamanya
aku bahagia dengan kehadiranmu.. :)

video



p/s : en tunang , semoga majlis kte berjalan lancar.. amin. :)


Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

Tik Tok Tik Tok



dup..dap..dup..dap..!!
makin lama makin berdebar-debar la plak
sape2 yang dah kawen tu.. korang dulu pun rasa camni eh?? ;)


sedar xsedar lagi 2 week jer lagi nk bergelar 'p.u.a.n'
sekian lame aku mencari gelaran tersebut
InsyaAllah sket jer lagi.. title tu akan dapat aku genggam
genggam kuat2 jangan sampai lepas!! 

memandangkan lagi 2 minggu jer lagi
wuiishh.. macam xcukup kaki tangan dah aku dibuatnyer
bnyknyer benda xsetel lagi
smpai xtahu nk wat yang mane dulu da

borang nikah xsubmit g kt pejabat agama
oh tidak!! sok pagi nk setel yang tu dulu
sib baik dah g jumpe ngan imam td
kalu yang tu xsetel camner nk menikah kan.. ;)

hantaran aku.. camner aku beli barang tu bulan lepas
macam tu la keadaan barang tu skrang
duk dalam plastik g.. bukak sentuh ape pun tak
haii cik fz oii.. sedaq ker x, lagi 2 mggu jer nih!! 
aiishh.. sgt kerisauan

baju wedding.. ha!! yg ni aku suker
orang butik awal2 dah call suh g fitting
mane taknyer dah lebih 1 week dia try call tapi tak berjawab
naik gelabah jgk laa 'akaks' itu
so..so..sowi.. aku mmg payah nk jwb no yg xkenal
kalu msg order product yang aku jual laju lah aku layan.. bisnes kan!! ;)

memandangkan agak bnyk benda nk kena setel
so..lupakanlah kejap.. t gelabah payah lak..kan.. ngee!!
jom layan lagu ni.. aku suker.. jom kawen!! ;D

video


p/s : buat en tunang.. saya tahu awk stress.. i always be by ur side..
don't wory, everythng will be fine.. insyaAllah..amin!! ;)


Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

Debaran Kian Terasa

berdebar-debar hatiku.. hatiku makin berdebar-debar
aiiishh.. cepatnyer mase berlalu.. nak cptkan lagi leh x?? ngee.. ;D


hati asyik berbunga riang gembira
walaupun dugaan datang melanda
tatkala teringatkan en tunang yang setia
tiada lagi gundah di hati adinda
bersama kita menganyam impian
agar ianya terlaksana menjadi kenyataan
kini detik itu kian menjelma
kepadaMu ku bermohon permudahkan segalanya

video


p/s : menghitung hari..detik demi detik.. ;)



Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

BFF



kawan baik.. best friend forever a.k.a bff
semua org pasti ade kawan baik.. macam tulah jgk dengan aku
so.. arini nk stori pasal kawan baik 


aku malas nk baik sgt dengan org
bkn menyombong jauh skali tunjuk bagus idup tanpa kawan
haiiishh..sunyi kut.. xde life t!!
tp selepas kawan yang aku percaya.. yang disayangi.. yang slalu ditolongi
membuat onar.. aku trus malas nk terlalu baik sgt dengan kawan2 lain
kawan2 yang aku anggap baik slalunye akan menghilangkan diri biler aku perlukan pertolongan
yup!!!!! aku slalu kena macam tu.. 
time susah.. senang jer cari aku.. time aku susah.. senang jer diaorang hilangkan diri
lesap entah kemana.. nama jer kawan..kan
korang penah kena???sadis kan

bff aku ni aku kenai mase mula2 stat keja.. mase keja gomen dulu
skrg dah 4 tahun aku keja swasta..eh.. separa gomen kut..!! oh entah laa..
setelah berkawan hampir 6-7 tahun jgk laa
aku baru sedar dialah sahabat merangkap saudara a.k.a BFF
walaupun usia dia muda 2 tahun dari aku tp dialah sahabat aku
sanggup bersusah payah kerana diriku ini
bkn sekali tp dah berkali2 kut.. sgt2 terharu sbnrnyer

waktu aku ceria, dia ketawa gembira
waktu aku sengsara, dia berduka rasa
waktu aku memerlukan sokongan, dia menghulurkan dorongan
waktu aku perlukan pertolongan, dia sentiasa sudi memberi bantuan
waktu insurance n roadtax keta aku nk mati.. dia sibuk2 uruskan semuanya
dan aku sibuk keja kt opis aku.. ehehee.. ;P
ssh nk jumpe kawan yang sekepala.. sama citarasa.. yang faham diri kita seadanya
biler dah jumpa tu.. hargai lah kawan anda itu sebaiknya
ok laa.. aku dah malas nk taip.. sok la plak..



p/s : for my bff.. u're my true friend!! luv u a lots.. ;)


Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

Kasih


setiap pagi bler aku nk g kerja aku msti layan lagu ni
setiap kali aku gaduh.. gelisah..gundah.. aku suker dgr lagu ni
lagu dari cd en tunang tersayang..

video

lagu lame.. tp lirik dia agak menusuk kalbu aku
hubungan jarak jauh mmg penuh dugaan kan..!!

malam ini kasih teringat aku padamu
seakan kau hadir disisi menemaniku
ku yakinkan diri agar tiada sepi
ku lewati kau hadir di dalam mimpi ku
seandainya mungkin ku mampu terbang ke awan
detik ini jua ku akan melayang ke sana
kan ku bawa pulang dirrimu yang selalu ku sayang
bersama berdua kita bahagia
kasih dengarlah hati ku berkata
aku cinta kepada dirimu sayang
kasih percayalah kepada diriku
hidup matiku hanya untuk mu



p/s : en tunang.. sy sentiasa sokong awk dr belakang!!
no matter what!! herp..


Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

HIV Test Pra Perkahwinan



wawawa... baru jer last week aku bersemangat nk update blog sentiasa
xsmpai seminggu, blog aku terbiar la plak.. ngeh2!!
bukannyer nape.. tangan aku kelenguhan.. mau x nyer, semua gara2 g HIV test


meh nk story sket..
actually semua HIV test ni hanya dijalankan di klinik2 kerajaan
aku mase mula2 tu terpikirlah jgk.. apekehal la xbuat kt klinik swasta jer
senang aku nk g kt panel.. ni nk kena sia2 kan cuti aku laa plak..
kalu leh wat kt klinik swasta.. time blk keja kan leh singgah jer jap
tp biler dipikirkan balik.. maybe takut ade kes penipuan lah kut kan..
HIV test ni hanya dijalankan dr kul 2.00ptg - 4.00 ptg.. time keja sahaja..
kalu kt kedah dr ahad - khamis.. wekend mmg xde yer!!
hadeeeii... nk saving cuti tuk kawen!!! isshh.. ;P

sape2 yang nak kawen tu.. WAJIB jalani HIV test nie..
mase sebelum-sebelum ni setahu aku laa.. nk wat HIV test ni kejap jer
cucuk ujung jari jer.. kejap jer dah dapat result..
itulah yg diceritakan kt aku oleh kwn2 aku.. 
memandangkan aku ni dah lame g ambik kursus kawen .. padahal awal thn ari2..
so.. xbape nk alert sgt la bab2 HIV test ni sampaila aku g wat last week..


mulanya aku igt cucuk kt jari jer.. sbb member aku yg baru kawen ari2 cte dia cucuk kt jari jer
skali bler nurse panggil aku dia bg botol kecil.. aku dah pelik da
masuk jer dlm bilik aku dah rase nk pengsan.. jantung aku berdegup punyalah kencang
aku tgk atas meja nurse tu penuh ngn jarum yang belum digunakan lagi
okeh.. aku mmg takut jarum
aku xsedar pun mase bler nurse tu ambik darah aku sebab mata aku sik terpejam jer
 stat aku duduk sampailah darah aku dah siap di ambik.. 
hahaaa.. klakar pun ade okeh.. tp aku mmg alergic ngan jarum suntik nih
ngan jarum jahit.. aku steady jerr!! ;D

bnyk kut darah aku kena sedut.. 1 botol.. darah B+.. ha!! tulah spesis darah aku
so result dia next week baru siap.. well 2 minggu kan baru siap
naik lebam2 jgk la tempat cucuk tu.. siap lenguh2 g
sape2 yang dah nk kawen tu leh la stat g wat HIV test ni
igt, 2 mggu baru dpt result bkn 1 hari jer cam dulu
sbb kt tempat aku ni ade yang xleh nk nikah gara2 HIV test x siap..
ni orang pejabat agama yg crita mase g ambik borang nikah ari2!!
jgn lah duk wat lambat2 lak k..!!


p/s : sharing is caring.. right!! ;)


Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

Adam Hawa

tak usah diucap, tak usah dilafaz.. aku dah mengerti bahasa cintamu 


ha!! arini nk bercte pasal Adam & Hawa
seingat aku laa.. aku baca novel ni mase kt uitm dulu.. lame daa..
jalan cte dia pun igt2 luper daa.. tp yg aku igt novel ni mmg superb laa.. xrugi baca!!
sejak2 novel ni diadaptasi ke drama kt astro tu trus aku terpacak depan lappy aku ni haa..!
yolaa.. umah aku walaupun ade Astro tp tv rosak lakk
kalu xrosak pun confirm xleh tgk sbb t kenit2 kt umah nk tgk cte lain
sib baik lah leh tgk online.. 
walaupun aku tgk lambat sehari dari yg tersiar kt  Astro Mustika HD tu..
xkesah, janji aku dapat tgk abg Aaron aku .. syahduu kut!! 
ahahaaa... tigt en tunang.. **tetiba!

skrg dah episod 24 da.. semua 80 episod tu
hoh!! lambat g tu nak abis.. 
bagi sesape yg xde Astro nk tgk.. meh layan online cam aku jer..
korang tgk kt SINI yer.. siap leh download g..
aku igt pasni nak download wat koleksi laa
bosan2 t boleh melayan.. kan..kan..!!


aku malas nk cte sinopsis cte ni
antara pelakon dia Aaron aziz (yg tu jer aku igt..hahaha!)
kalu rasa berminat n excited cam aku
jom la layan drama ni sama2
aku slalu layan time nk tdo.. feeling abiss kut.. ;P

video

p/s : en tunang.. awaklah 'adam' saya.. ;)


Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

Entah Mengapa..


tak keruan! yeah.. 
rasa mcm hari2 yang mendatang tetiba menjadi suram
semakin mencuba menjadi yang terbaik rupanya semakin buruk jadinya
terkadang terdetik jua.. kenapa mcm ni!!
why me? why now? why..why??..why??
persoalan itu sentiasa berlegar2 diruang udara
hidup ini tidak selalunya indah belaka
terkadang bermacam helah menjelma
menguji kecekalan dalam menyelesaikan tugasan Ilahi
sebelum kebahgiaan itu dapat dikecapi
kepadaNya ku serahkan semuanya
mudah-mudahan Engkau permudahkan lah segalanya



p/s : kepada en tunang ku kan setia disisi
memegang teguh janji-janji yang terpatri.. i love u..!! 


Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

1,2.. 10..11!!


menghitung hari detik demi detik.. 
haa!! itulah yang aku buat sekarang nie.. 
macam2 rasa ade skrg ni..
 takut, gementar, truja, xpercaya.. isshh biar betol!!
mane tak nyer.. sebulan jer lagi nk melangkah ke stage seterusnye
sedar tak sedar dah setahun berlalu
sedar tak sedar dah 7 bln jadi tunang orang
sedar tak sedar lagi sebulan nk bina keluarga baru

siapa sangka
dari tak suker bertukar rasa cinta 
dari benci bertukar jadi disayangi
dari kekasih hati kini bakal jadi suami.. 
waaa.. aku tak percaya!! 
(^,^) *wink*wink**

biler makin dekat hari nk berlangsung
makin banyak dugaan yang datang menghurung.. urgh, cam lalat la plak
serius!! aku smpai rase nak pengsan pun ade sbb dah xleh nk pikir.. buntu
betol la org ckp dugaan nk bina masjid.. memang menguji mental & fizikal
selagi ijab dan qabul tidak dilangsungkan
selagi itu laa aku akan sentiasa berdoa agar hubungan ini direstui Ilahi
mudah-mudahan dipermudahkan segalanya
amin.. ;)


p/s : en tunang.. sy sayang awak much2 more.. !!


Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

Kekok


isshh.. KEKOK!! 
haa!!! itu yang aku rasa skrg ni.. aku dah xth nk update ape.. 
agaknye sbb lama sgt blog ni dibiarkan sepi sampaikan aku kekeringan bicara nk diungkapkan
actually, bkn xnk update.. 
mcm2 hal jadi lately ni smpaikan blog ni terpaksa dibiarkan bersawang
laptop rosak..hp wat hal.. kerja yg makin semak.. 
mcm2 lg mslh yang datang mencengkam jiwa.. huhuhuuu..!!

xapelah.. yg penting skrg.. nk stat update blk blog ni
xnk dah biar bersawang lagi.. ;)



p/s : hidup ini xkan kering dengan dugaan, kdg2 rase xtertanggung da..!


Make choices that will make your journey in life the best that it can be.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...